Další článek o GC (MF Dnes)

Tak najdou. Nedělal jsi svoji keš právě kvůli tomu, aby ji našli?

Nepřehánějte to.

Já myslím, že dělal svoji keš proto, aby ji našli kačeři. Ne nějací pubertální vandalové, co neumí nic jiného, než ničit všechno, co jim příjde pod ruku…

Přiznám se, že sociodemografické statistiky jihočeské přílohy MF Dnes nemám k dispozici, ale troufám si soudit, že pubertálních vandalů tam bude výrazně méně než v celé populaci. A jak už bylo několikrát zmíněno, pubertální vandal dělá raději jednodušší a více efektní činy.

To je pravda, s tím souhlasím.

Navíc je otázka, zda pubertální vndal čte MF Dnes ;o)

A co tomu nechat volný průběh - co se stane, to se stane (už to nikdo nevrátí) a alespoň uvidíme prakticky, jestli to zveřejnění má až tak neblahý vliv - stačí ty kešky chvíli sledovat). A pak to teprve vyhodnotit a ne nejdříve vyhodnocovat na základě předpokladů a teorií.

A vůbec - nebude lepší místo hašteření se nad předpoklady jít ven a dát si jednu před spaním ?

Na ničení keší nepotřebuješ pubertálního vandala. To zvládne i čtenář MF Dnes.
Kdyby tam alespoň nenapsali ty souřadnice… Kdyby si ti novináři uvědomovali, že lidi jsou prasata… aha, pardon, oni to možná i vědí, ale jde jim jen o to aby měli o čem psát. Škoda že se to nedá žalovat…:(:(:frowning:

a o geocachingu psaly i jinde například v jak na počítač 13-14/07 - to čtou naštěstí rozumní lidi , ale za to že to uveřejnily v abc se můžete těšit na vandalství - a abc to taky samozřejmě dalo na net :@

99% kešek je uložena bez souhlasu majitele pozemku, takže protiprávně. Takovádle plošná medializace spíš škodí. Až si článek přečte nějakej ouřada na ministerstvu a vymyslí nějakej paragraf, budeme si hledat jinou zábavu.

Přesně proto se také tak hrozím toho, aby na to nekápla Nova. Páč by to takto určitě dopadlo. Podobně už téměř zlikvidovali potterharry.net, jak už jsem psal.

S tim souhlasim. Staci uz to co napachal Beda Travnicek.

Acho jo, přiznávám se, geocaching mě zaujal na základě článku v reflexu (a tuším, že v té době jsem ještě byla v pubertě), kešovat jsem ale začala až o několik (mnoho? nepamatuju se přesně kdy ten článek vyšel) měsíců později, s GPSkou Bédi Trávníčka. Jsem tudíž pubertální vandal, který se na hledání krabiček dal jen kvůli tomu, aby je mohl ničit. Ukamenujte mě!

"Staci uz to co napachal Beda Travnicek."

Zase nebýt Bédy tak je tu dnes 500 kesi a ne 5000 a vetsina z tech co tu dnes pisi jezdi kesit do Rakous ci do Nemec. Vse ma sve pro i proti.
Clanek o kesovani budiz, ale napsat do novin kde je najdete, to muze jen mudla. Domluvil jsem.

Číst to celý nebudu, protože se tady stejně jen stupidně hádáte. Má to cenu to pořád dokola řešit? Koukněte, za celej den je tu přes 50 příspěvků..za tejden či dva zase bude někde na netu v tisku nebo dokonce v Tévce nějakej ten další hlod o GC..a wow tam už budou dokonce vyfocený i coiny..no co budete dělat až se tak stane? zase se hádat o něčem s čím stejně nic nenaděláte? Asi se hodně nudíte co?! OMG..oblečte se a děte ven..

Mno moc hezky vzdyt jsou to vetsinou multiny tak podle MF dnes nenajdou nic ani dnes nebo zejtra B)

Jak už zde mnohokrát padlo, GC to přežije a nejspíše i ty zveřejněné kešu.
Ale pro jistotu bych se přimlouval, aby z nich místní vyndali GC a TB.

Tak, správně. A jak jsi řekl, tak jsem udělal a hned cestou z práce jsem udělal další zářezy… B)
Přestaňte to řešit. probíralo se to tu už několikrát a furt (naštěstí) jedeme dál. Howg, domluvil jsem!:wink:

Naštěstí tam napsali jen souřadnice, tedy jakási podivná čísla, která většině mudlů moc neřeknou. To kdyby tam popsali cestu ke keši, nebo dali link na mapy.cz se zobrazením keše, to by bylo horší.

Jinak samozřejmě iDnes porušil autorský zákon (pokud neměl souhlas GS nebo vlastníků). Není mezi námi právník, který by mohl fundovaně napsat (šéf)redaktorovi upozornění?

No ono je už trošku divné mít v článku citace z něčích stránek a vůbec se nezmínit, odkud jsou. Takhle to skoro vypadá, jako kdyby s těmi cachery dělal interview. Uvedení souřadnic asi nebude mít tak tragické následky, ale taky by se bez nich článek obešel a z principiálního hlediska tam nemají co dělat. Spíš by tam mohlo být napsáno, kde se člověk má registrovat, aby se k nim dostal sám, ale např o serveru geocaching.com tam není ani slovo. O geocaching.cz akorát na konci v "použité literatuře".
Kvalita článku fakt silně pod psa, ale nakonec to možná je i dobře a hadat se kvuli tomu asi opravdu nemá cenu.

Ale,no tak,neplaš! - To se mě skoro dotklo :(- jako čtenář abc a lepič vystřihovánek (před 30 lety;)) jsem se počítal spíš k ochráncům přírody/modelářům/ a fandům dobrodružných her než k vandalům.Nevěřím že se tozásadně změnilo! Osobně myslím, že kdo má souřadnice - hledá GPS a kdo má GPS převtěluje se v kačera, má-li jen trochu klukovskou (pardon dámy:p) duši! Přátelé nebojme se!!! :slight_smile:

O geocachingu jsem četl poměrně dost článků a GPSku jsem měl od Bédy. Ale jít hledat něco (co možná nenajdu) jen proto, abych si vyměnil nějakou blbost, kterou nepotřebuji a k tomu se podepsal… Abych to dělal jen proto, že mám GPS navigaci? To byl můj dojem ze čtení podobných článků.
Nebýt jedné rodinné sešlosti a neposedných dětí, které nejde doma udržet… tak jsem vymyslel, že půjdeme hledat nějaký poklad, aby byl od nich klid. Na mysl mi přišlo "blbnutí" s GPS. Bylo po Mikuláši a keš se jmenovala příhodně Mikulasuv poklad. To nemohlo ani špatně dopadnout :slight_smile: Tehdy se zrodil další kačer i malí kačeři.
A proto, ten článek v MF Dnes nevidím jako tragédii. Proč by mudla měl v mrazu a větru hledat "něco"? A pokud se díky tomu článku zrodí pár nových kačerů, věřím, že je staří přijmou. Geocaching není uzavřená sekta, doufám :slight_smile: